divendres, 21 de març del 2014

Concurs de microrrelats fotogràfico-matemàtics 2014

Sembla mentida com passa el temps de ràpid... Aquesta és la VII edició del concurs que el blog de contesmatemàtics organitza conjuntament amb l'Institut Eugeni d'Ors i la Llibreria l'Odissea de Vilafranca del Penedès. I és per estar contents que, després de set edicions, aquest concurs segueixi endavant plantejant els i les alumnes el repte d'escriure un conte matemàtic. El curs passat vam canviar una mica el format del concurs demanant que el conte matemàtic fos un microrrelat matemàtic basat en una fotografia, i enguany el plantejament és el mateix, doncs va tenir una molt bona acollida.

I ara, una foto i un micro per a fer l'escalfament i després les bases.




TALES ET NECESSITO

Sense veure'l el trobaràs, si es que busques un cap. Només cal mirar les ombres i cridar: "Tales, et necessito!".
























Bases del concurs de Microrrelats Fotográfico-Matemàtics (CMFM2014)

Les bases del concurs són les següents:

1. Podeu participar-hi nois i noies d'entre 12 i 18 anys (individualment o en parelles).

2. Per als que no sou alumnes de INS Eugeni d’Ors de Vilafranca del Penedès, els microrrelats els podeu enviar a l’adreça de correu electrònica: contesmatematics@gmail.com, amb el subjecte Per al CMFM2014 i adjuntant un arxiu word o PDF on hi aparegui el títol del microrrelat, la fotografia (original) i el microrrelat matemàtic relacionat amb ella. També hi ha de constar el vostre nom i curs, i el nom del vostre institut. Els alumnes de l'Eugeni podeu penjar l’arxiu word o PDF al curs moodle del centre dedicat als concursos de la Setmana Cultural-Sant Jordi, a l’espai corresponent a contes matemàtics i en el nivell que us pertoqui.

3. Tots els microrrelats s'hauran de presentar, com a molt tard, el dia 4 d’abril de 2014.

4. L'extensió del microrrelat haurà de ser d'unes 460 paraules com a màxim (1 full

DIN-A4).

5. Els microrrelats guanyadors es podran publicar al blog de Contes Matemàtics, al blog de la Setmana Cultural de l'Institut Eugeni d'Ors, o en mitjans digitals o en format paper, relacionats amb el blog de contes matemàtics.


6. Hi haurà dues categories:

a) De 12 a 14 anys (primer cicle ESO ).

b) De 14 a 18 anys (segon cicle ESO i post obligatori).


Cada categoria tindrà un primer premi dotat de 60€ (un xec regal valorat en 30€ + 30€ en un lot de llibres gentilesa de la Llibreria l'Odissea ) i una il·lustració sobre el microrrelat realitzada per l'Eduard Barrobés, professor de Dibuix de l’Institut Eugeni d’Ors. També hi haurà un finalista a cada categoria amb un xec regal de 30€.


7. El jurat estarà format per professorat de matemàtiques de l'Institut Eugeni d'Ors.

8. El lliurament de premis tindrà lloc el proper dia 23 d'abril de 2014, al Casal de Vilafranca del Penedès.

9. Els participants del concurs accepten que la seva obra pugui ser difosa tant en mitjans digitals com en format paper, relacionats amb el blog de contesmatemàtics.

_________________________________________________________

Bases del concurso de Microrrelatos Fotográfico - Matemáticos (CMFM2014)


Las bases del concurso son las siguientes:

1 . Puede participar chicos y chicas de entre 12 y 18 años (individualmente o en parejas).

2 . Para los que no sois alumnos del Instituto Eugeni d'Ors de Vilafranca, los microrrelatos se pueden enviar a la dirección de correo electrónico: contesmatematics@gmail.com , con el sujeto Para el CMFM2014 y adjuntando un archivo word o PDF donde aparezca el título del microrrelato , la fotografía ( original ) y el microrrelato matemático relacionado con ella. También debe constar vuestro nombre y curso, y el nombre de vuestro instituto. Los alumnos del Eugeni pueden colgar el archivo word o PDF en el curso moodle del centro dedicado a los concursos de la Semana Cultural- Sant Jordi , en el espacio correspondiente a cuentos matemáticos y en el nivel que le corresponda.

3 . Todos los microrrelatos deberán presentarse, como muy tarde, el día 4 de abril de 2014 .

4 . La extensión del microrrelato deberá ser de unas 460 palabras como máximo (1 hoja

DIN - A4 ) .

5 . Los microrrelatos ganadores se podrán publicar en el blog de ​​contesmatematics, en el blog de la Semana Cultural del Instituto Eugeni d'Ors, o en medios digitales, o en formato papel, relacionados con el blog de ​​contesmatematics.


6 . Habrá dos categorías :

a) De 12 a 14 años ( primer ciclo ESO ) .

b ) De 14 a 18 años ( segundo ciclo ESO y post obligatoria ) .


Cada categoría tendrá un primer premio dotado de 60 € (un cheque regalo valorado en 30 € + 30 € en un lote de libros gentileza de la Librería la Odisea ) y una ilustración sobre el microrrelato realizada por Eduard Barrobés, profesor de Dibujo del Instituto Eugeni d'Ors. También habrá un finalista en cada categoría con un cheque regalo de 30 €.


7 . El jurado estará formado por profesores de matemáticas del Instituto Eugeni d'Ors .

8 . La entrega de premios tendrá lugar el próximo día 23 de abril de 2014, en el Casal de Vilafranca del Penedès.

9 . Los participantes del concurso aceptan que su obra pueda ser difundida tanto en medios digitales como en formato papel relacionados con el blog de ​​contesmatemàtics.