dijous, 31 de gener del 2013

29 cofres en Quivira

Un conte que s'ha de contar a si mateix perquè el narrador s'atura, només començar, encallat intentant resoldre una resta  i a on la recerca d'un tresor increïblement útil, el rubí de les matemàtiques (que donarà, al primer que el toqui, tots els coneixements matemàtics i li permetrà no haver d'anar mai més a l'escola), i unes quantitats, igualment increïbles d'or, continguts en 28+1 cofres, portaran als protagonistes del següent conte a un llarg viatge pel món, ple d'aventures, en el segle XVI, són les excuses que l'autor ha fet servir per a revisitar un dels seus mites preferits: el del Dorado.

Al final del conte, el mateix autor ens parla, en primera persona, i ens fa un molt entretingut making of del mateix.

Que us ho passeu bé llegint-lo! (I a veure si descobriu el nom de l'autor i li deixeu algun comentari sobre que us ha semblat el conte).


dimarts, 29 de gener del 2013

El concurs vídeoMAT2013 de creamat

La nostra col·laboradora, Eugènia Torres, ens fa arribar una fantàstica iniciativa de creamat:

Aquesta setmana arrenca el vídeoMAT2013, primera edició d’un projecte en el qual els i les alumnes creen vídeos on es responen preguntes que posen de manifest les aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn.



Aquest projecte es proposa tres objectius principals:

  • Contribuir a promoure en l’alumnat una vivència de les matemàtiques que incorpori la seva presència en l’entorn i les seves aplicacions.

  • Construir progressivament una base de vídeos on es posi de rellevància la presència de les matemàtiques en el nostre entorn i les seves aplicacions, que pugui ser útil per a l’escola.

  • Estimular l’interès de l’alumnat per la comunicació científica i la divulgació matemàtica.

Al bloc videomat.cat podeu trobar les bases de participació i tota la informació relacionada amb el projecte. 

El projecte està organitzat pel CREAMAT i el MMACA (Museu de Matemàtiques de Catalunya), amb la col·laboració del programa Quèquicom de TV3, la SCM (Societat Catalana de Matemàtiques) i la FEEMCAT (Federació d'Entitats per a l'Ensenyament de les Matemàtiques a Catalunya).

Us animeu a participar?

El termini d’inscripció s’obrirà el dilluns 21 de gener i romandrà obert fins el dijous 4 d’abril i el període de lliurament de treballs s’obrirà el dijous 21 de febrer i es tancarà el dijous 18 d’abril.

Podeu trobar altres informacions al web del creamat i us convidem a seguir-nos des de twitter

Així que ja ho veieu!! Ja no teniu excusa per a agafar una càmera i posar-vos a gravar... el món matemàtic!!!