dimecres, 7 de gener del 2009

Recomanacions per l'any que comença


En aquest any nou que encetem, quina millor manera de començar-lo que recomanant-vos alguna cosa que ens agrada perquè tots en pogueu gaudir-la també?


Seguint els consells d'un dels nostres col·laborador, en Pere Martí, hem realitzat, aquestes festes, dues lectures molt interessants, i ben diferents, de les quals ara us fem cinc cèntims.

La primera és un llibre d'aventures, astronomia i matemàtiques -pot existir una millor combinació? (com es nota qui escriu...)- i vol trobar La clau secreta de l'univers.


Aquesta és la primera novel·la escrita pel Stephen Hawking (una eminència dins el món de la Física i l'Astronomia) i la seva filla Lucy (escriptora de professió).

Explica les aventures del protagonista, en George, fill d'uns pares massa ecologistes, en clau astronòmica: amb la seva amiga Annie, el pare d'ella (un científic eminent) -quina coincidència, oi?- i un ordinador una mica esbojarrat viuran una aventura difícil d'oblidar.

Molt apta per tots aquells intrèpids aventurers de la ciència, encara que caldria més posar en el títol Les claus secretes i no La clau, ja ens ho explicareu quan la llegiu.


La segona té a veure amb el món de les revistes i els còmics: l'Exquitx (de les illes Balears).


En particular, ens ha interessat el seu "El billet fals", un còmic molt matemàtic. El podeu començar a llegir a la pàgina 20 de la seva revista número 34 hivern. Molt adequat pels temps de crisi que corren.
La seva pàgina web és www.esquitx.cat.

Que gaudiu d'una bona lectura!