dimecres, 31 d’octubre del 2007

Una lleugera empenta...


Qui és aquest d'aquí dalt? Podríem fer un concurs a veure qui ho endevina, pero va a ser que no perquè ja us ho explico jo: és algú que us pot ajudar a escriure el vostre conte - estic veient que molta gent està passant pel blog, cosa que agraeixo, però el que cal és que us animeu a escriure a més de mirar, jeje-.
Doncs bé, imagineu què passaria si un dia descubríssiu que les matemàtiques les han inventat els al·lienígenes... Aquest és el subjecte d'aquí dalt: un al·lienígena (podeu riure tot el que vulgueu de la fila que fa, us dono permís). I la pregunta és Perquè les van inventar i que pretenen deixant-les a la Terra?


Apa, a veure si rumieu una bona història, i si algú més té altres idees que no dubti a deixar-les als comentaris.


dijous, 18 d’octubre del 2007

Contes matemàtics per a tothom.

Per tothom que vulgui o tingui la necessitat de compartir el seus contes matemàtics, aquest és el seu espai!
Oh, benvinguts! Passeu, passeu! De les tristors en farem fum, que a casa meva es casa vostra, si es que hi ha cases d'algú (Jaume Sisa).
Una invitació per a tota la comunitat educativa i molts més...

Contes matemàtics per a tothom, a l'Eugeni

Aquest curs s'està posant en marxa el primer concurs de contes matemàtics per a primer d'ESO de l'Eugeni d'Ors. Però encara que no sigueu de primer, podreu publicar els vostres contes i fer comentaris en aquest espai.


Benvinguts al vostre espai literari-matemàtic.

Concurs 1er d'ESO Eugeni d'Ors

Termini per presentar el vostre conte.

Hola a tots els alumnes de primer d'ESO de l'Eugeni d'Ors.

Com ja sabeu, durant el mes de novembre s'acabarà el plaç per penjar els vostres contes matemàtics: concretament el 15 de novembre, donat que el 3 de desembre cal passar a la revista el/la guanyador/a i la/el finalista perquè surti publicat en el número de Nadal. Recordeu que després de finalitzar el plaç també podreu votar, durant les dues setmanes següents, el vostre conte preferit (premi per votació popular).


K vagi b.

dissabte, 13 d’octubre del 2007

1ESOA

Hola classe de 1 ESO A!

Benvinguts al vostre espai matemàtic virtual, on els vostres contes són els protagonistes. Només un click als comentaris i...tot un món de fantasia matemàtica estarà al vostre abast.

No us ho penseu, teniu la porta oberta.

1ESOC

Hola classe de 1 ESO C!

Aquest és l'espai dels vostres contes matemàtiques. Només un pas, clicar en els comentaris, i podreu veure el vostre conte publicat. També podreu deixar les vostres opinions.

Què les matemàtiques us acompanyin!

dimecres, 10 d’octubre del 2007

1ESOB

Hola classe de 1 ESO B!

Aquí podreu deixar els vostres contes, només cal que feu servir l'espai dels comentaris.

Animeu-vos, que hi ha lloc per a tothom!

1ESOD

Hola classe de 1 ESO D!

Aquest és l'espai per deixar els vostres contes, podeu fer-ho a l'espai dels comentaris.
Animeu-vos, el període d'inscripció és obert, jeje.

Els contes en matemàtiques

Moltes vegades l'alumne que arriba a una classe de matemàtiques ve amb un escut posat. I no és un escut físic sinò mental, i aquesta és una barrera que molts professors i professores de matemàtiques hem de travessar per poder arribar fins a elles i ells abans d'explicar res. Però molts són realment reticents a deixar que les matemàtiques formin part de la seva vida, o això es pensen, perquè, volent o sense voler, ja les tenen a dins, des de ben petits...


Quants anys tens, petitó? (No és, potser, una introducció a l'Aritmètica?).


El plantejament d'aquest blog és el d'intentar trencar aquest escut (o com a mínim fer-lo permeable als coneixements matemàtics) a través dels contes i els relats.
En el món actual, on la comunicació global és una realitat, podem fer servir aquest interès per explicar-nos coses i comentar-les entre els companys i companyes per crear contes on les matemàtiques siguin el nostre pretext de comunicació.